Receptek

Paradicsomos tintahal

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg mélyhűtött natúr tintahalkarika, 2 konzerv hámozott paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 1 cukkíni (10 dkg), 2 evőkanál fehérbor, 1 dl olívaolaj, 1 evőkanál szárított bazsalikom
Előkészítés: A tintahalkarikákat hagyjuk kiengedni, megcsepegtetjük citromlével, és 30 percig pihentetjük. A római tálat hideg vízbe áztatjuk. A paradicsomot a konzervdobozban apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A hagymát és a cukkínit megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk.
Elkészítés: A paradicsomot, a fokhagymát, a bort, az olajat a római tálba tesszük. Rárétegezzük a hagymát, a cukkinit, a tintahalat, megszórjuk bazsalikommal. Lezárjuk a római tálat, és betesszük a hideg sütőbe. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat), és 45 percig sütjük. Az ételt sóval, borssal fűszerezzük, és azonnal tálaljuk.


Mustos pecsenye

Hozzávalók: 800 g sertéscomb, 400 ml must, 1 db sárgarépa, 2 db zöldpaprika, 1 db petrezselyemgyökér, 2 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, őrölt bors, 80 g zsír, borókabogyó, 25 g liszt, só ízlés szerint

Elkészítés: A paradicsomot és a kicsumázott zöldpaprikát nagy kockára, a vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret lereszeljük. A húst lábasba helyezzük, és zsíron mindkét oldalát átforgatjuk. Majd hozzátesszük a hagymát, a reszelt sárgarépát, a petrezselymet, a zöldpaprikát, és néhány percig pirítjuk.

Ezután belerakjuk a paradicsom kockákat, majd ráöntjük a mustot, borsozzuk, sózzuk, hozzáadjuk a borókabogyót, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, kiemeljük, majd pár perc után felszeleteljük, és meleg tálra helyezzük. Levét leszűrjük, megszórjuk liszttel, jól kiforraljuk, és a húsra öntjük.


 Receptek fényképekkel: http://www.nosalty.hu/


Hamburger info: http://hvg.hu/gasztronomia/20081109_hamburger_huspogacsa_receptek.aspx


Chili szószok: http://www.tutitippek.hu/blog/chili-szosz.php


Fagyi házilag: http://hvg.hu/gasztronomia/20090709_fagylaltok_hazilag_recept.aspx